+32 497 85 46 41 hilde@start2laugh.be

Lachen in jouw bedrijf of organisatie

Een lachsessie, lachworkshop of veerkrachttraining in jouw bedrijf?

Succes gegarandeerd voor teambuildings of projecten rond vitaliteit, balans en motivatie op de werkvloer, stressmanagement, burn-outpreventie,…

Wetenschappelijk onderzoek toont aan waarom:

  • Endorfineproductie neemt toe (gelukshormoon): instant goed gevoel-effect
  • Cortisolniveau daalt (stresshormoon)
  • Immuunsysteem wordt versterkt
  • Mentale helderheid en concentratie worden gestimuleerd
  • Creativiteit wordt aangewakkerd
  • Minder drang naar controle en minder piekeren
  • Emotionele ontlading en ontspanning

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Dus via de lach beïnvloed je ook je gedachten. Positief ingestelde werknemers zijn productiever, gemotiveerder, enthousiaster, zelfbewuster en minder vaak ziek. Bovendien heeft de lach als geen ander een versterkend effect op het groepsgevoel of de teamgeest.

Maak je keuze uit de volgende opties:

1) Sessie lachyoga – 1 uur

Lachen, ademen, nog meer lachen. Lachyoga is een combinatie van speelse lachoefeningen, vrij lachen, diepe ademhalingsoefeningen uit de yoga en relaxatieoefeningen.

2) Lachworkshop – 2 uur

Tijdens een lachworkshop verdiepen we ons in diverse aspecten van de lach. We gaan in op wat ons kan beperken om te lachen en wat ons kan stimuleren om meer te lachen. We gaan in op de fysieke, mentale en emotionele weldaden van lachen op ons lichaam en onze geest. Een sessie lachyoga vormt een vast onderdeel van een lachworkshop.

3) Lezing ‘Bewust optimisme’ – 1 uur

Optimisme is voor een stukje aangeboren, maar je kan het ook aanleren en er dus bewust voor kiezen. In deze voordracht leg ik uit waarom je dat zou doen, wat het je oplevert en hoe dat dan in zijn werk gaat. Anders gezegd, hoe leer je jezelf een constructieve mindset aan?

4) Veerkrachttraining – halve of hele dag

In een veerkrachttraining wordt de lach ingebed in een ruimer kader van training van ons brein naar een positieve mindset. Er wordt gewerkt met inzichten en instrumenten uit de positieve psychologie en neuro-linguïstisch programmeren (NLP).

 

Vraag je offerte via hilde@start2laugh.be  of bel me op 0497/854641