+32 497 85 46 41 hilde@start2laugh.be

Wie ben ik?

Ik ben Hilde Van Liefferinge, 40 jaar jong en niet wat je noemt een geboren optimist. Nu ja, misschien wel geboren. Maar zoals dat gaat, en parcours de route wel een aantal kletsen in het gezicht gekregen. Dat heb ik bejammerd en beklaagd, tot ik terechtkwam in de wereld van wat heet ‘persoonlijke groei’.

Daar begon ik ineens aan elk nadeel ook voordelen te zien. Levensveranderende voordelen.

Hoe weerstand slechts een uitnodiging is tot loslaten. Tot de illusie van de essentie onderscheiden. Tot worden wie je werkelijk bent.

Zo kwam het optimisme vanzelf, een bewust optimisme noem ik het. Ik creëer mijn eigen realiteit, wat een ontdekking.

Ik begon de kracht en flexibiliteit van mijn brein te ontginnen en stond en sta nog steeds versteld.

Daarom gooide ik mijn leven professioneel radicaal over een andere boeg. Na 10 jaar academisch werk aan de UGent in Politieke en Sociale Wetenschappen, was het tijd om op een ander domein les te geven en mensen te begeleiden. Niet meer in theorie, maar in praktijk.

Daarom lach ik. In 2013 werd ik Laughter Yoga Leader in Brussel. In 2015 behaalde ik mijn Laughter Yoga Teacher certificaat in Londen (UnitedMind) en in datzelfde jaar ging ik naar het eerste 10-daagse Laughter Yoga Festival in Bangalore, India. Herbronnen bij de wieg van lachyoga, samen met peetvader Madan Kataria.

Lachen is een middel, een heel krachtig middel tot meer ruimte en vrijheid in jezelf. Maar niet het enige.

Daarom doe ik ook nog dit:

  • coaching en loopbaancoaching
  • trainer in NLP en The Work of Byron Katie
  • schrijven en schrijfworkshops organiseren

Wil je mij dus echt helemaal leren kennen, check ook even mijn andere website

www.coachandwrite.be